Kommunikationer

Att ta sig till och från Laholms kommun är enkelt. Oavsett om du cyklar, åker buss, kör bil eller snabbt behöver ta dig ut i världen, finns det alltid en snabb och bekväm transportmöjlighet nära till hands.

Med tåget från Laholm tar det en timme till Väla, en och en halv timme till Danmark, eller 20 minuter till Halmstad. Med bil från Skummeslövsstrand tar det cirka 30 minuter till Väla, en timme och 45 minuter till Köpenhamn, strax över en timme till Gekås i Ullared, 20 minuter till Halmstad och precis över 10 minuter till Båstad och Bjärehalvön.

Med alla kommunikationsmöjligheter går det utmärkt att arbetspendla till och från Laholm kommun.

Med tåg:

Mycket nytt är på gång vad gäller tågtrafiken i kommunen. Stationsområdet i Laholm håller på att rustas upp med bland annat fler parkeringsplatser, laddstolpar och gångstråk. Det byggs en ny hållplats i Veinge och Knäred och med den nya stationen i Båstad har du gångavstånd till det nya, spännande området i Allarp. Varje dag går ett 30-tal tåg från Laholm med destination Göteborg och Köpenhamn.

Med buss:

Förutom 9 busslinjer som tar dig runt i kommunen finns även närtrafik för de som inte nås av busstrafiken. Det finns även täta snabbusslinjer till Halmstad.

Med bil:

I den västra delen av kommunen finns E6/E20 som går rakt igenom Halland. Med väg 24 eller väg 15 når du E4:an fyra mil österut. Till de större trafiklederna hör även länsvägarna 115 och 585.

Med flyg:

Du kan välja att flyga antingen från Ängelholms eller Halmstads flygplats inom 20 minuters räckhåll. Laholm ligger mitt emellan.