Näringsliv

Med ett av Sveriges bästa företagsklimat och ett gynnsamt geografiskt läge, drygt 3 200 olika bolag och enskilda firmor, och vad vi vågar påstå, ett av Sveriges bästa företagsklimat, sjuder företagsamheten i Laholm.

Laholms kommun

Med ena foten i Öresundsregionen och den andra i det expansiva Halland ligger vi väldigt väl till för både etablerade och nystartade företag. Ett riktigt bra läge helt enkelt där du når 7,5 miljoner potentiella kunder inom en radie av 30 mil.

Vi arbetar målmedvetet med alla former av näringslivsutveckling och kompetensförsörjning och vill att du som företagare ska känna dig välkommen och uppskattad.

Ledig mark

I populära Nyby industriområde utmed väg 24, precis i utkanten av centralorten har kommunen planlagt ett nytt stort område för företagsetableringar. I Mellby Företagspark eller Skottorp kan du få skyltfönster mot E6:an med 20 000 exponeringar om dagen. Tillgängligheten är mycket god med E6:an som går rakt igenom Halland. Med väg 24 mot Hässleholm och väg 15 mot Markaryd når du dessutom E4:an inom fyra mil. Inom 30 minuter når du två flygplatser, välj mellan Ängelholm/Helsingborg och Halmstad.

Inom 5 veckor kan det vara klart. Det behöver faktiskt inte ta längre tid innan du kan börja bygga på din mark. Självklart finns vi på Laholms kommun till hands genom hela processen och så länge du vill därefter.

Ett av Sveriges bästa företagsklimat

Vår position som en av Sveriges mest framgångsrika företagarkommuner och det faktum att mellan 140 till 170 nya företag startar eller etableras varje år är ingen slump. Det är ett resultat av flera olika anledningar som du kan läsa mer ingående om här.