Utbildning i Laholms kommun

Förskola, grundskola,
grundsärskola och gymnasieskola

Vad kan vara viktigare än en kvalitativ verksamhet inom skolorna? I Laholm arbetar vi i syfte att varje barn och elev ska utvecklas maximalt.

Vi vill förbereda alla våra barn och elever att bli goda samhällsbyggare. Vi vill ge dem den utbildning de behöver för att lyckas i sina framtida yrkesval. En utbildning som innebär att lärande inte bara stannar vid att kunna det som någon annan redan kan, utan också ett lärande som periodvis spränger gränser och innebär ett utforskande av det inte redan kända. Vi anser att alla barn och elever har rätt till att utvecklas och känna glädje och tillfredsställelse i att göra framsteg och övervinna svårigheter. Alla barn och elever ska utvecklas efter sin förmåga och sina förutsättningar samt ges möjlighet att använda och utveckla hela sin förmåga..

I kommunen finns 16 kommunala förskolor, 13 kommunala grundskolor, en grundsärskola samt tre fristående skolor och sju fristående förskolor placerade över hela kommunen, från Våxtorp i söder till Genevad i norr. Sist men inte minst har vi det nyrenoverade Osbecksgymnasiet på Campus Laholm.

Campus Laholm

Vad är Campus Laholm? Är det bara ett annat ord för vårt gymnasium? Ett annat ord för vuxenbildning?

Ja och nej. Campus Laholm är i själva verket ett hem för högstadieskola, gymnasium, vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, kulturskolan, arbetsmarknadsenhet, inkubatoraktiviteter, SFI och diverse hälso- och fritidsprogram. En helhet mycket större än summan av delarna.

Elever på Campus Laholm är i kontakt med både andra studenter från andra discipliner samt med lokala företag och ledande figurer inom ett brett spektrum av branscher och det lokala samhället. På Campus Laholm är alla, på sätt och vis, elever. Alla lär sig och delar med sig, hjälper till att förbereda sig för vad framtiden kan tänkas innehålla.

Campus Laholm erbjuder möten och konferenser (bland annat en aula med 300 sittplatser), hjälp med EU-frågor, arbetskrafts- och kompetensförsörjning, högskolekontakter, ”Black Box” med scen, teknik och 140 sittplatser, inkubatorverksamhet, 3D-Lab (i samverkan med Halmstad högskolas ”Fab Lab”), multiverkstad och mycket mer. De skolor som utgör Campus Laholm erbjuder 9 nationella program som omfattar både högskole- och yrkesberedande program samt introduktionsprogram med 5 olika inriktningar.

Campus Laholm är:
Osbecksgymnasiet, Lagaholmsskolan, kulturskolan, fritidsenheten/folkhälsocentrum, arbetsmarknadsenheten/JobbLaholm, SFI/vuxenutbildning.

Regnbågens förskola

Åkerlyckans förskola

Dalkulla förskola

Myran (Dalkulla)

Katthults förskola

Söderlägets förskola

Villekulla förskola

Grönkulla förskola

Blåkulla förskola

Glänningesjö förskola

Sjökulla förskola

Sofiero förskola

Mellby förskola

Junibackens förskola

Mumindalens förskola

Vallmons förskola

Ängskulla förskola

Bullerbyns förskola

Abacus montessori förskola

Förskolan Guldgruvan

Grävlingens förskola

Kungabarns förskola

Möllans förskola

Nyckelpigans förskola

Öringe montessoriförskola

Dagbarnvårdare

Ann-Marie Nilsson

Dagbarnvårdare

Gunilla Björck

Dagbarnvårdare

Birgitta Olofsson

Dagbarnvårdare

Irene Wikingsson

Ahlaskolan F-3

Genevadsskolan F-3

Knäredsskolan F-6

Veingeskolan F-9

Blåkullaskolan F-3

Glänningeskolan F-3

Mellbystrandsskolan F-6

Parksskolan F-6

Hishultsskolan F-6

Skottorpsskolan F-6

Vallbergaskolan F-6

Våxtorpsskolan F-9

Campus Laholm

Osbecksgymnasiet

Läs mer på Laholm.se

Lagaholmsskolan 7-9

Läs mer på Laholm.se

Kulturskolan (Förskola till och med gymnasie)

Läs mer (extern länk)

Vuxenutbildning

Läs mer på Laholm.se

Hasslövs bygdeskola F-6

Öringe skolan F-6

Ysbyskolan F-3